Ögonkontakt med hunden får oss att må bättre

Ny studie visar att enbart genom att se en hund i ögonen, höjs nivåerna av hormonet oxytocin som får både hunden och ägaren att må bra.

Studien som är gjord av japanska forskare, visar att när hunden tittar på oss påverkas vi så att vi tittar mer på hunden, något som i sin tur får hunden att titta mer på oss. Denna ögonkontakt får både oss och hunden att utsöndra Oxytocin, som gör oss mera harmoniska.

Oxytocin är avgörande för upprättandet av gemenskap, parbildning, omvårdnad, och förmåga att följa sociala normer. Förhöjd aktivitet av oxytocin skapar ökad tillit, minskar aggressioner, ångest, samt dämpar aktiviteten i amygdala, och minskar troligen också stress.

’Puppy Eyes’ Help Dogs Bond with Humans, Study SuggestsDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.