Evidensia Valla Djursjukhus invigs – ett av Sveriges modernaste djursjukhus

Nu nyinviger Evidensia Valla Djursjukhus i Linköping, som är på väg att bli ett av Sveriges modernaste djursjukhus.

Efter nästan två års planering och byggande inviger Evidensia Valla Djursjukhus i Linköping den 7 juni sina utökade och nyrenoverade lokaler. Lokalytan utökas med ca 30 % till ca 1500 kvadratmeter klinikyta, med bland annat ytterligare sex undersökningsrum och stora vårdavdelningar för hund respektive katt och andra smådjur. Det blir även regionens första intensivvårdsavdelning och dessutom egna väntrum för hund respektive katt. Rehab-avdelningen får större utrymmen med både bassäng och så kallat vattenlöpband. Även operationsavdelningen har byggts om för att ge ökat fokus på pre- och postoperativ vård.

  • Vi får större nya lokaler samtidigt som de gamla lokalerna har renoverats för att anpassas till modern djursjukvård samt höjda krav avseende smittskydd och hygien. Satsningen innebär att vi nu kan glädjas åt ett av Sveriges modernaste djursjukhus säger Björn Lindevall, region- och djursjukhuschef på Evidensia Djursjukvård

Invigningen går av stapeln den 7 juni och inleds med att Linköpings och landslagets ishockeymålvakt Kim Martin med hunden Bauer klipper bandet klockan 11.00. Därefter är besökare välkomna att under dagen se de nya lokalerna och delta i olika tävlingar och andra arrangemang.Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.