Polisen får dispens på sina hundburar

Jordbruksverket har gett polisen dispens för deras omtalade  hundburarna fram till år 2017.

Polisen skall under den tiden göra en utvärdering hur hundarna påverkas av att åka i 3 centimeter smalare burar än den tillåtna storleken. Minimimåtten för en tjänstehunds bur är 90 x 60 x 70 centimeter. Polisens burar är 57 centimeter breda.

Polisen har överklagat beslutet om att hundburarna i polisens bilar är för små och måste bytas ut omgående. Nu väntar de på att Högsta förvaltningsdomstolen skall avgöra om hundarna åker säkert och har det bra i polisens nuvarande burar eller om polisen måste skaffa nya.

 Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.