Innehav av hund räknas inte till skälig levnadsnivå

Enligt socialtjänstlagens bedömning räknas inte husdjur in till ”skälig levnadsnivå”, en svårt sjuk kvinna i Varberg nekas hjälp med rastning av hunden. 

Hunden är människans bästa vän och idag räknas hunden som familjemedlem i de flesta hem!

Kvinnan som är svårt sjuk i cancer behöver hjälp med att rasta hunden, men den enda hjälp hon får av hemtjänsten är städning och annat som räknas till ”skälig levnadsnivå”. Kvinnan har överklagat beslutet till Förvaltningsrätten som håller med kommunen om att  kvinnan inte skall få hjälp med hunden då man anser att kvinnan har ett så pass stort socialt nätverk att hon inte har rätt till hjälp.

c69cc5aa268171f0d5eb8db12fab5497


Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på Innehav av hund räknas inte till skälig levnadsnivå

  1. Katrin trickytrinti skriver:

    Det finns dock många som vill hjälpa denna kvinnan och hunden så jag hoppas de fått den hjälpen, annars kanske ni kan hjälpa till med kontakt info för att nå dem? mvh Katrin Date: Mon, 16 Nov 2015 14:24:26 +0000 To: trickytrinti@hotmail.com

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.