Inrapporterade biverkningar efter användning av Bravecto hos hund under tidsperioden är från maj 2014 till och med maj 2016

Här kommer en bifogad sammanställning i pdf över Läkemedelsverkets inrapporterade biverkningar efter användning av Bravecto hos hund under tidsperioden är från maj 2014 till och med maj 2016. De inrapporterade biverkningar är kodade enligt VedDRA (Veterinary Dicitionary for Drug Related Affairs), som är den internationella terminologi som används.

Hur ska uppgifterna från biverkningsdatabasen tolkas?

Veterinärer ska rapporter misstänkta biverkningar till Läkemedelsverket. Det innebär att den som rapporterar inte behöver ha tagit ställning till om ett orsakssamband föreligger mellan läkemedlet och den rapporterade händelsen.

Uppgifterna kan alltså inte användas för att dra direkta slutsatser om ett visst läkemedel har orsakat en specifik biverkning eller orsakat ett dödsfall. Den rapporterade reaktionen kan naturligtvis vara orsakad av läkemedlet i fråga men kan även vara orsakad av andra läkemedel som djuret behandlas med, djurets bakomliggande sjukdom eller uppkommit oberoende av läkemedlet. Den enskilda biverkningsrapporten ska ses som en viktig pusselbit i ett större sammanhang där man kan dra slutsatser om ett eventuellt samband med läkemedlet först efter analys av andra liknande rapporter, t.ex. från andra länder eller från resultat i vetenskapliga undersökningar.

Biverkningar hittar du i pdf filen här Bravectobiverkningar

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb
Husdjur

 

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

12 svar på Inrapporterade biverkningar efter användning av Bravecto hos hund under tidsperioden är från maj 2014 till och med maj 2016

 1. annika skriver:

  inga biverkningar på mina 3 schäfrar ..funkar superbra 🙂

 2. Britt-marie Johansson skriver:

  Min hoffe fick Bravecto och blev så dålig. Det tog 3,5 veckor innan magen blev bra. Bajsade inne fick inte behålla något.
  Hade jag vetat det hade jag inte gett min hund detta. Blir inte andra tabletten.

 3. Pingback: Fästingpreparat eller naturpreparat? |

 4. Inger Dahl skriver:

  Inga biverkningar på någon av våra 10 hundar. Inga fästingar på två år heller. Har provat många fästingmedel, men Bravecto är det enda som fungerar 100%. Jag hade en hund som blev sjuk av Frontline.

  • dognewss skriver:

   Om du inte sett en enda fästing på 2 år sedan du började med Bravecto så finns det två orsaker, dels kanske du medicinerar i onödan eftersom du inte hittat en enda fästing eller så har du inte gått igenom pälsarna ordentligt. Eftersom Bravecto inte håller bort fästingar utan hunden får exakt lika många fästingar som tidigare men medlet dödar fästingen inom 12 timmar efter att fästingen bitit sig fast. Studier visar att Bravecto ger en omedelbar och varaktig avdödande effekt på fästingar som bitit sig fast. Resultaten visar att den fästingdödande effekten mätt vid 12 timmar efter intag var nästan 100 procent

 5. Helena Tunander skriver:

  Min tervueren fick diarré i 2 dygn direkt efter han fått bravecto tabletten. Han har varit lös i magen i flera veckor. Kommer aldrig mera ge bravecto.

 6. Marie skriver:

  Min hund blev håglös, tappade aptiten, mådde illa, ville vare sig gå ut eller röra sig inne. Låg bara under köksbordet. Detta höll i sig i ca 3 v.

 7. Marie skriver:

  Hej! Haft en tuff fruktansvärd sommar med min lilla tjeja här. Har varit många veterinär besök & utredningar dessa månader. Även en hjärt utredning förra veckan & allt har sett bra ut.
  Fick frågan för några dagar sen om jag gett henne Bravecto. Förstod först inte vad skulle kunna ha med saken att göra.
  Men nu när jag tänker tillbaks när allt starta så verkar det mycket troligt att detta är orsaken. Gav första tabletten april. Då började hennes tass/hudbesvär. Trodde det var allergi/foder problem. Hon har även hela tiden fått väldigt mycket fästingar dock suttit döda på henne.
  Gav andra tabletten 1juli. Några dagar efter när vi är på promenad börjar hon skaka baktassen & krampa faller ihop medvetslös & är borta 5-10min.
  Där startar vår utredning!!
  Har sen dess haft ett tiotal konstiga ”anfall” där det alltid startar med skaka tassen och biter galet i den. Därpå hon blir så medtagen så kroppen inte hänger med.
  Var ute i hundgården och skall gå hem då hon sätter igång igen med skakning/ bita tassen sen la bakdelen av så hon släpper sig fram. Bara bära henne till bilen(:
  Som sagt Vetrinäreren vet inte vad det kan vara då alla prover utredningar varit bra.
  Min känsla efter att jag fått vetskap om Bravecton & fått information härifrån att detta är orsaken till hennes ”helvete”
  Vill bara att detta gift ska sluta vara verksam i hennes kropp nu.
  Hon är 1år

  • Lena Pettersson skriver:

   Hej! Min schäfertik som är 2år fick också kraftiga problem efter att jag gav henne Bravecto i slutet av mars 2016 Hon blev jättetrött o dreglade direkt när hon fått tabletten Var fortsatt slö och orkeslös. 4 veckor efter tabletten fick hon så kraftig diarré att hon låg inlagd med dropp vid 2 tillfällen.Nu är det konstaterat att hon fått Pankreakit( inflammation på bukspottkörteln) så diarré är återkommande fortfarande, trots fettsnål kost! Ger aldrig mer Bravecto till någon hund!! Mvh Lena

 8. Pelle skriver:

  Har använt Bravecto i två år och min Bedlington terrier har inte visat några symptom alls. Har haft ett par fästingar under hela sommaren mot 3-4 per dag normalt så jag kan verkligen rekommendera det.

 9. Pingback: Uppfödare skyller allvarliga avelsdefekter och problem på Bravecto |

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.