VARNING – VOM Taste Storfe färskfoder innehåller små vassa plastbitar

mms_img-1283731618

Människoföda skulle aldrig få innehålla små vassa plastbitar men till hundar kan man ge vad som helst!

Igår då vi skulle dela en VOM Taste Storfe 500 grams korv till hundarna hittade vi flera små vassa blå plastbitar i fodret. Vi ringde företaget http://vomoghundemat.no/se/ i Sverige och talade med VD Calle Haglind.

Calle berättade att plastbitar förekommer i maten, de har kontaktat slakteriet varifrån bitarna härstammar, bitarna skall vara små bitar av en klämma som används vid struphuvudet vid slakt. Företaget använder magnet för att få bort eventuella metallbitar medan små plastbitar slinker igenom.

Calle menar att dessa små vassa plastbitar inte är farliga, men om man ger fodret till små dvärghundsvalpar som många uppfödare gör så kan det vara farligt. Ännu har ingen hund dött av plastbitarna men vi rekommenderar att man noggrant går igenom varje liten centimeter av korven om den skall ges till mindre raser.

Calle ändrade sig då Expressen GT ringde upp, nu var det bara tillfälligt och de skall få ändring på detta. Så förhoppningsvis har vi gjort något bra och fått företaget att inse att man inte kan ge plastbitar till hundar!

Korven kallades tidigare exclusive taste och var företagets dyraste produkt och finaste enligt återförsäljarna.

Calle erbjöd oss generös kompensation vilket vi tackar för men i fortsättningen, efter att ha öppnat tredje korven med små vassa plastbitar överväger vi att sluta med fodret helt. Vi kan inte utsätta våra hundar för livsfara! Vi öppnade fjärde korven igår innan vi slängde alla, även den innehöll plastbitar en av dem var riktigt vass och större än de vi hittat tidigare – ingen människa i världen skulle ge plastbitar till sina barn tex varför ge plastbitar till hundarna!

vom-og-hundemat-taste-storfe-korv-500g

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

15 svar på VARNING – VOM Taste Storfe färskfoder innehåller små vassa plastbitar

 1. Annica Kroon skriver:

  Blir lite fundersam, om de använder magnet för att ta bort metallbitar, hur kan de vara säkra på att magneten verkligen får tag på all metall? Och varför inte plocka bort allt som inte hör hemma i maten, innan den går igenom hacken?

 2. Ingrid skriver:

  Men asså!! Nu igen :/ Det är ju bara ett par år sedan som de bytte slakteri pga blåa granulatbitar. Dessa påstods användas vid rengöring av kvarnarna.
  Det här är inte okej! Gör om, gör rätt!!

 3. Hasse skriver:

  Skandal!!! Kommer aldrig att köpa det märket.

 4. dognewss skriver:

  Nu har vi öppnat tredje korven med små vassa plastbitar inuti alla tre har olika tillverkningsdatum!

 5. Lotta skriver:

  Har också hittat plastbitar i maten och framfört detta rill honom. Har bytt märke efter detta.

 6. Rebecka skriver:

  OJ! Jag ger själv min hund VOM fast den med lax. Aldrig märkt av plastbitar. Då delar jag ändå oftast upp den eftersom min hund är så glupsk och sväljer hela biten. Har en finsk lapphund.

  Det här var ju inte alls kul att höra. Har tur nog redan gått i tankar att börja utfodra själv. Inser att jag ställer högre krav på köttet och vill stödja slaktdjurens välfärd dvs. naturbetes och KRAV-certifierat kött samt MSC-märkt fisk. Det verkar inte finnas något sånt att köpa direkt färdigt till hund.

  • Rebecka skriver:

   Bytte till BRAVO igår. Köpte Special lamm. Han fick första smakprovet idag. Köpte den med grönsaker dvs. spannmålsfri.

   Pratade om plastbitarna med butiken och de var faktiskt medvetna om att detta sker. De sa även att BRAVO innehåller vom. Kommer fortsätta scanna maten innan jag ger honom. Även om det är ett misstag så störde jag mig främst på svaret du fick.

   Sen är BRAVO billigare och svenskt. Köpte lamm pga. de har det bättre än kor och grisar. Betalade 46 kr för 1,2 kg i jämförelse med VOM Lax som kostar 24 kr för 500 g.

   • dognewss skriver:

    Fick tips om ett färskfoder so görs i Bredared utanför Borås av lamm som inte innehåller VOM som vi ska köpa nästa vecka och prova, ska vara väldigt bra och varje batch ska vara väl igenom scannad. Vi återkommer med info

 7. Ulf Byström skriver:

  Köper 5 kilos korvar av VOH no 33. Tinar och finfördelar alltid maten innan servering och har för min del aldrig sett tillstymmelse till något blått plastliknande i maten.
  Har provat ett antal olika foder våta och torra och kan bara konstatera att VOH fungerar bäst för mina hundar.
  Ulf Byström

 8. Monica Liljeqvist skriver:

  Nu har det hänt igen!
  Min 4 fota sambo får Halla Färskfoder Nötvom men det är lite mer än vom i en rulle fick vi en svart soppås plastbit fick en ersättning i form av en ny låda (360kr) som ersättning, OK
  Nu idag när jag skulle bjuda honom på frukost då var det en hård plastbit på 2,5 cm + 1,2 cm. Nu vill jag säga till er att KOLLA maten det blir en dyr o akut operation om våra kära 4 fota vänner får i sig detta,
  Det var mitt sista köp hos Halla Foder,

  • dognewss skriver:

   Så tråkigt! Vi hoppas dina hundar mår bra! Vi har försökt nå Halla Foder för en kommentar då vi ville skriva om detta ämne men inte lyckats få tag på dem nu i semestertider, ska försöka i morgon igen. Vi slutade helt med VOM och Norsk Hundemat på grund av plastbitar samt dåligt förvarade korvar som var upptinade under transport

   • Monica Liljeqvist skriver:

    Hej, idag fick jag meil från Halla och jag fick en ersättning på 192:- jag meddelar dom att jag ev går vidare med detta, Skandal Halla! Har han fått i sig denna bit då är jag säker på att han har måsta gått igenom en operation o då har inte 192:- täckt självrisken
    Aldrig mer Halla
    Monica

   • dognewss skriver:

    Det var det värsta, själv blev vi erbjudna några nya korvar från VOM i Norge men vi fick en låda från VD i Sverige (dock hemsända med post i vanlig kartong i 29 graders värme, så alla var smälta så vi kunde inte använda dem) . Vi har gått över till MUSH och är nöjda

 9. Rakel skriver:

  Jag har också hittat vassa och rätt stora plastbitar redan 2013/ 2014 Informerade detta via mail till dom vid två tillfällen men noll respons Livsfarligt och tydligen så finns plastbitarna kvar

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.