Johannas LUCY blev attackerad

IMG_4138

Igår hände det, de värsta som kan hända en hundägare och dennes valp, valpen Lucy blev attackerad av en större hund, tack vare Johannas snabba insats lever Lucy idag, men både valpen, Johanna och den stora hundens ägare blev chockade över attacken igår.

Igår kväll hade Johanna en trevlig promenad med Lucy, de jobbade som vanligt under promenaden med möten, Lucy har blivit så duktig säger inte ett ljud men de går båge då de möter främmande hundar. Precis så som urhunden gjorde, aldrig korsa en annan hunds revir.

Precis efter att Johanna mött en vad hon tror var en Lapphund, hinner de gå ca ca 20 meter sen ser hon i ögonvrån hur den stora hunden kommer rusande, den har slitit sönder sitt halsband (enligt ägarna) och springer rätt på Lucy. Försöker bita, jagar, gör allt för att få tag på den lilla hunden, Johanna reagerar precis som vilken hundägare som helst, blir chockad rädd, men använder de redskap hon lärt sig på valpkursen hon precis genomgått.

Mitt i allt tumult lyckas Johanna få upp Lucy från marken, högt upp över sitt eget huvud, vänder den attackerande hunden ryggen och vid det laget har ägaren hunnit fram och får tag i sin hund. Vid det laget gråter både Johanna och den andra hundägaren av chock.

Ägaren säger att deras hund aldrig reagerat så tidigare, aldrig slitit sig, men denna gång slet den sönder halsbandet för att komma loss. Helt oprovocerat, Lucy hade inte sagt ett pip då de passerade den större hunden.

Hur många gånger har man inte hört de orden från en hundägare, min hund är så snäll…..den har aldrig gjort så tidigare……

Det enda som är bra i denna historia är att, förstås att Lucy lever och att ingen blev biten, men också att den chockade hundägaren efteråt gick hem lämnade sin hund och letade upp Johanna för att höra hur det gått.

Johanna har jobbat skitmycket på möten med andra hundar, hela sommaren har hon gått valpkurs med Lucy och blivit riktig duktig på samarbete mellan hund och ägare. I värsta fall får de börja på minus 10 och starta om, en hundattack kan förstöra en liten hund för livet, det har vi själv upplevt.

Till Er som har en hund som Ni inte klarar av, gå kurs, sök hjälp eller omplacera er hund!

Läs om Johanna Toftbys hemska upplevelse här

 

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på Johannas LUCY blev attackerad

  1. Pingback: Åter en hundattack i Skövde |

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.