Vad är det som kostar hos Evidensia?

retained_teeth_in_dogs_3

 

 

Evidensia tar ca 7000 kr för att dra ut mjölktänder på en valp medan en privatklinik tar 1500 kr för samma ingrepp? Vad är det som kostar hos Evidensia?

 

En hundägare bokade tid hos Evidensia, fick ett kostnadsförslag på ca 7000 kr för att dra ut ex antal mjölktänder på sin hundvalp. Hundägaren kontaktade uppfödaren som höll på att få en chock, det mesta uppfödaren någonsin betalt för att dra ut mjölktänder var 2570 kr. Normalt har hen betalt ca 1500 kr för samma ingrepp.

Hundägaren blev ombedd att kontakta en privatklinik i samma område (Täby) och bokade där en ny tid och priset för samma ingrepp kommer kosta 1500 kr!!!

Evidensia har till media sagt att prissättningen beror på att behandlingsalternativen har utvecklats och att de förbinder sig att följa branschorganisationens kvalitetsregler.

Vi undrar varför kostar det så mycket mera hos Evidensia, att dra ut mjölktänder än hos en annan veterinär ?

Vi har sänt frågan vidare till Evidensia – väntar på svar!

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

19 svar på Vad är det som kostar hos Evidensia?

 1. Carina skriver:

  I och med att det är ett riskapitalbolag som ägare. Så ”blåser dom upp värdet” på det uppköpta företagen så dom ser otroligt solida och lönsamma ut. Då säljer man med god förtjänst😡 Och under tiden så står vi Djur ägare för ”vinst ökningen” 😈

 2. Astrid Westman skriver:

  Pröva först att ge hundvalpen ett stort rått märgben att tugga på. Då brukar mjölktänderna ryka. Ett märgben kostar någon tia.

  • dognewss skriver:

   Vi pratar om en Pomeranian, det hör till ovanligheterna att deras mjölktänder lossnar själv, en uppfödare av rasen har under 20 års tid haft endas en enda valp som tappat alla tänder själv

 3. Catarina skriver:

  Först och främst måste man veta hur behandlingen utförts på den andra kliniken! Många mindre kliniker bara sederar djuren och intuberar inte tex och detta bryter mot hur en tandextirpation ska gå till. Många gånger dras det även ut tänder åt höger och vänster utan att man använder sig av tandröntgen, vilket även detta är fel. Så först när man vet hur behandlingen utförts kan man jämföra priser. Jag jobbar på privatägt djursjukhus och vi tar ca 8000kr för att tex dra ut mjölktänder. Vi söver djuren helt OCH intuberar så klart för att eliminera alla risker. Djuret övervakas därefter av en leg. Djursjukskötare med oftast en vidareutbildning inom ondontologi (tänder). Vi har mkt dyr övervakningsutrustning allt för att djuret ska få bästa möjliga narkos. Vi har sedan en veterinär som är utbildad i odontologi eller en tandläkare som utför alla behandlingar. Vi har högmodern utrustning för tandbehandlingar. Vi röntgar berörda tänder med tandröntgen, vilket är a och o i all tandbehandling. Väldigt viktigt att personen som extraherar en mjölktand vet vad den gör och inte skadar den permanenta tanden.

  Jag förstår så klart att alla vill ha så billiga priser som möjligt men jag börjar bli måttligt trött på dessa diskussioner där det verkar som vi bara vill ta pengar från folk. Vi gör knappast detta för pengarna och tro mig när jag säger att all utbildning, all utrustning kostar! När jag går till min tandläkare så kostar en tandstensborttagning 700kr…och då är jag inte sövd etc etc….en rotfyllning kostar 4500kr! Så varför är det konstigt att det kostar 7000kr att söva, intubera, övervaka, röntga, och dra ut 7 tänder på en hund så konstigt?? Nej det är snarare konstigt att det finns ställen som tar 1500kr idag!! Men kolla noggrannare så ska ni se varför de kan vara så billiga och jag hade då verkligen inte riskerat mitt djurs liv för att spara lite pengar! Tack för ordet 🙂

  • dognewss skriver:

   Kullsyster gick igenom exakt det du beskriver på ett mindre djursjukhus, ett extremt fint nytt upprustat djursjukhus med de finaste modernaste utrustningarna och utfört exakt som på Evidensia, slutnota 2570 kr för 11 mjölktänder som alla satt väldigt hårt!

  • Sture Engström skriver:

   Ett av de fulare angreppen på en välrekommenderad djurklinik någonsin. Skäms på dig!

 4. Sture Engström skriver:

  Täby Djurklinik som det är frågan om, har all expertis som erfordras och dessutom är man specialist på dvärghundar. Jag är så trött på bortförklaringar av veterinärer från riskkapitalsjukhusen där man smutskastar mindre kliniker som oseriösa och okunniga. Skäms på er.

 5. Pingback: Evidensia svarar DOG NEWS – priset på att avlägsna mjölktänder |

 6. annika skriver:

  Ja det kan man fråga sig,var med min katt i Kungsbacka hos 7000 tusen kostnade de,sen är de inte speciellt trevliga heller.Går aldrig dit igen åker hellre till blå stjärnan om det skulle beövas.eller hellre till Vallda veterinär klinik

  • dognewss skriver:

   Du har flera förmånliga kliniker att välja på i ditt område, nyöppnade Billdals Djurklinik, Varbergs Djurklinik, Lerums Djurklinik absolut Billigast och mycket trevlig personal med jour dygnet runt, värt att prova!

 7. annapellnas skriver:

  Jag ringde runt till olika kliniker och bad om prisuppgifter. Fick svar av samtliga och kunde sedan välja den billigaste. Hade tur för det var den bästa veterinärmottagningen vi varit på någonsin! Gärdets Djurklinik. Vänliga duktiga och billiga!

 8. Kenneth Malmberg skriver:

  Evidensia! Intrycket man får på deras kliniker, tjäna så mycket pengar som det bara går, men det skall oxå sägas behandlingarna är helt OK.

 9. Gunilla Åhman Olausson skriver:

  Det är riskkapitalägarna som kostar. Dyra vanor troligen.

 10. Pingback: Årets 10 mest lästa inlägg |

 11. Britt Brodin skriver:

  Hos vår underbara vet, Hasse Göthlin,Åsbro, blir man mkt väl bemött. Han är kunnig!
  För tandstensborttagning,utdragning av 4 st tänder,öronrengöring hon har päls i hörselgången.
  Och kloklippning. Tiken var naturligtvis sövd. Hela det kalaset kostade :800kr(åttahundra).
  Hälsningar Britten👍

  • Susanne skriver:

   Hej
   Jag fattar inte heller varför det är så dyrt där.
   Senast igår stod det i tidningen om en som fick slutfaktura hos dem på 136000kr för skador på en påkörd hund som avled efter några dagar.
   Jag hamnade hos Tyresö Veterinärerna de var super gulliga och tog för 5 tänder 2550kr
   Vilket var betydligt billigare en de andra som jag kollat med.
   Super trevlig personal och vet👍
   Kan varmt rekommendera dem för de som bor nära i Stockholms området.

 12. Pingback: Regeringen utreder de enorma priserna hos veterinärerna

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.