Länsstyrelsen omhändertog lidande hund

Ett par i Boden har fått se sin hund omhändertagen efter att de vid flera tillfällen lämnat sin hund uppbunden utan mat och vatten, en gång ute i minus 25 grader då de själva var så berusade att de knappt kunde stå på benen.

Länsstyrelsen har fått in sex stycken anmälningar om parets hund under de tre senaste åren. Hund ska ha lämnats uppbunden utan mat och vatten vid flera tillfällen,  även polisen har fått in anmälningar om att hunden farit illa.

Polisen omhändertog hunden i början av januari efter att hunden stått uppbunden utanför en restaurang, paret uppmanades gå hem med hunden som sedan lämnades ute uppbunden i minus 25 grader. Knappt en månad senare upphävde länsstyrelsen polisens beslut om omhändertagandet.

I slutet av sommaren kom det in nya anmälningar, denna gång skall hunden sprungit lös i flera dagar och inte fått varken mat eller vatten, hunden var till sist så slutkörd att den knappt orkade resa sig. Då beslöt länsstyrelsen om att hunden omedelbart ska omhändertas, skriver NSD.se

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Lär sig hur dina kommentardata behandlas.