Företag marknadsför hundburar till affärer

feeding-dog1

Företaget Den4Dogs Hundparkering marknadsför hundburar till butiksägare i Sverige, men det strider mot Jordbruksverkets regler om att hålla hund i bur?

Redan år 2010 kom Lena Hallid med samma idé, en hundbur utanför affären som fungerar som ett stöldskydd, där kunden lämnar sin hund medan kunden handlar i affären. Jordbruksverket sa blankt nej, det blev ingen dispens för att få förvara hundar i bur. Ärendet överklagades till Förvaltningsrätten men Lena kom ingen vart.

Nu har de norska företaget börjat marknadsföra sig i Sverige, med liknande burar som skall ha funnits på marknaden i Norge sedan år 2011.

På företagets hemsida står det :

  • Svenska länsstyrelse och länsveterinärerna och Norska myndigheter är positiva till hundparkering som ett alternativ istället för att binda hundar utanför entréer eller otrygga platser. eller att hundar förvaras i heta bilar under varma sommardagar med risker som följd.
  • Länsstyrelsen & Länsveterinärerna har godkänt att hundparkering är i enlighet med svenska djurskyddslagar/stadgar och förordningar

DOG NEWS har kontaktat Jordbruksverket och inväntar deras kommentar om hundburarna som tidigare inte varit godkända i Sverige.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb

DOG NEWS Sveriges största hundblogg 

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.