Hunden Åke tvingades avlivas efter intag av Bravecto

bravecto

DOG NEWS skrev i veckan om hunden Åke, som blev sjuk efter att han intagit fästingpreparatet Bravecto. Åkes ägare meddelade idag att de tyvärr tvingats låta Åke somna in, de ser inga andra orsaker till hundens plötsliga sjukdom än intag av medicinen. 

DOG NEWS skrev: Vi fick ett öppet brev från Berit i Kristinehamn vars hund ligger på solsta kliniken i Karlstad, efter intag av Bravecto.

Så här skriver Berit via sin son, brevet har gått till flera andra hundorganisationer och klubbar i Sverige.

Bravecto blir mer och mer ifrågasatt då det visar sig att hundar fått allvarliga biverkningar efter att denna medicin intagits. Det gäller medelålders hundar som I övrigt var friska före intagandet. Länkar bifogas nedan. Givetvis gäller det att vara faktaorienterad men vad jag erfarit finns inga konkreta långtidsstudier på produkten varför det är värt att vara försiktig i att göra några antaganden om dess säkerhet. Läs hela inlägget här

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb

DOG NEWS Sveriges största hundblogg 

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

En kommentar till Hunden Åke tvingades avlivas efter intag av Bravecto

  1. Pingback: Fästingmedlet Bravecto för hund kan leda till döden |

Kommentera