Surfande hundar & veteraner med PTSD hjälper funktionshindrade barn att fånga vågorna

aaa1

Ricochet new Waves of Empowerment (WOE) program handlar om att inspirera och ge militärer med posttraumatiskt stressyndrom (PTSD) , och barn med särskilda behov och personer med funktionshinder att hjälpa sig själva genom att hjälpa andra. Det är individer som Ricochet tidigare har surfat eller arbetat med, som nu hjälper nästa våg av funktionshindrade surfare att komma ombord.

aaa2

Var 65: e minut tar en veteran med PTSD sitt liv genom självmord. Genom denna unika modell, där den hjälpte blir hjälpare, arbetar WOE för att ersätta självmordstankar med ett hälsosam perspektiv och mening åt livet. Det finns en enorm healing som kommer med att ge tillbaka.

aaa3

Samspelet i vattnet och på stranden ger förnyade krafter och en känsla av mening för både deltagare och frivilliga.

aaa4

Militärtjänst medlemmar som Esther som jobbar som volontär hjälper K9 assisterade surfare som Alesha. Detta ansvar främjar förtroende och ger dem båda en känsla av samhörighet med varandra och laget.

aaa5

En av effekterna av PTSD och andra funktionshinder är social isolering. WOE erbjuder en trygg miljö där deltagarna och volontärer omfamnas med ett överflöd av medkänsla, uppmuntran och positivitet. Så mycket så att Amy och hennes make var angelägna om att deras två år gamla son skulle surfa med Ricochet.

aaa6

WOE fokuserar på att underlätta engagemang och att bygga nya relationer som främjar kamratskap och tillhörighet.

aaa16

Ricochet har också PTSD Battle Buddy initiativet att utbilda allmänheten om tecken och symtom på PTSD, bekämpa stress, MST, TBI och andra stridsrelaterade skador. Ricochet utbildar även ledarhundar och känslomässigt stödjande hundar.

Det finns flera bevisade fall där hundar har hjälpt krigsveteraner i USA, veteraner som efter hemkomst från krig insjuknat i posttraumatiskt stressyndrom (PTSD)

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.