Sveland Djurförsäkringar inleder samarbete med FirstVet

firstvetbild

Sveland Djurförsäkringar har slutit ett avtal med FirstVet som är den första digitala veterinärkliniken i Sverige. Tjänsten lanserades i juli och erbjuder djurägare veterinärkonsultation över nätet.

Som djurägare kan det vara svårt att på egen hand avgöra när man behöver uppsöka veterinär. Vissa har även långt till närmsta veterinärklinik. Istället för att behöva ta sig till veterinären ger FirstVet djurägaren möjligheten till en digital veterinärkonsultation från hemmet. Under ett videomöte kan FirstVet göra en första bedömning av sällskapsdjurets vårdbehov men även ge remiss till en specialist.

– Vi är stolta över att samarbeta med Sveland Djurförsäkringar. Vår vision är att förenkla livet med husdjur och ge lättillgänglig rådgivning kring djurs hälsa och välmående. Med FirstVet erbjuder vi digital rådgivning med några av Sveriges bästa veterinärer. Via ett första videomöte på 10-15 minuter och till en tredjedel av priset i jämförelse med ett vanligt fysiskt besök, sparar djurägaren både tid och pengar, säger David Prien, grundare och VD för FirstVet.

Den nya tjänsten är även ett led i veterinärbranschens digitalisering. Utöver möjligheten till ett veterinärbesök via dator, lanserar FirstVet en mobilapp där man kan filma och få konsultation med sin mobiltelefon.

– Vi ser fram emot ett givande samarbete med FirstVet. Under de senaste åren har vi sett en stigande ökning av veterinärvårdskostnader och en ökad djuromsorg i Sverige. Som försäkringsbolag är det viktigt att vi tar vårt ansvar och bemöter våra kunders behov. Vi arbetar kontinuerligt med att skapa mervärden för människa och djur. Genom FirstVet ger vi våra kunder möjligheten till ett digitalt rådgivningsbesök som ser till att sällskapsdjuren får kvalificerad vård till rimliga priser, säger Bob Zether, affärsutvecklingschef på Sveland Djurförsäkringar.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.