Djurguiden i nytt app-format

djurapp

Nu är Agria Djurförsäkring tillbaka med Djurguiden i nytt, modernt app-format. Precis som tidigare är appen laddad med tips för djurägare i nödsituationer. Dessutom har ett par nya funktioner lagts till – vägvisare till närmsta veterinärklinik och hjälp med djurnamn till nyblivna djurägare. 

Agria vill öka tillgängligheten av djursjukvårdstips för hunden, katten eller hästen som råkar ut för en skada eller sjukdom.

–          Vid en plötslig olycka ökar djurens välbefinnande och djurägarens trygghetskänsla med sjukvårdstips direkt i mobiltelefonen, säger Kaj Holmberg, chef för verksamhetssystem, Agria Djurförsäkring.

Djurguiden visar vägen, i vissa fall kan djurägare själv vårda sitt djur men i andra fall är det viktigt att komma till en veterinär.

–          Vi passar också på att lansera en helt ny funktion i appen där djurägaren kan söka efter veterinärkliniker inom valt geografiskt område. Det kan vara till hjälp när man reser och snabbt vill komma i kontakt med en veterinär, säger Kaj Holmberg.

Här finns även kontaktuppgifter direkt till Agrias Telefonveterinär som är tillgänglig på kvällar och helger för alla djurägare.

En annan ny funktion är hjälp att hitta på nya djurnamn. Med ett enkelt grepp om mobilen skakar du fram förslag på namn till valpen, kattungen eller fölet.

I appen kan du också följa bloggarna Fredrik Steen, Emelie Brolin och Josephine Norman eller Agrias flöde av inlägg på Facebook och Instagram. Den som vill roa sig kan klicka på någon av våra härliga djurfilmer på Youtube eller lyssna på Pälspodden, Agrias poddcast om färsk forskning som kokas ned till handfasta tips och råd.

Djurguiden för hund

Djurguiden tar upp de vanligaste skadorna som hunden kan råka ut för i vardagslivet. Det handlar om hur djurägaren kan behandla en förgiftning, ta hand om frakturer som ett benbrott eller klobrott. Djurguiden bjuder också på enkla instruktioner om hur du vårdar din hund vid sår- eller bitskador och lägger ett tassbandage.

Djurguiden för häst

Hur hjälper du en häst som drabbats av en ögonskada eller lägger ett tryckbandage på en sårskada? Djurguiden tipsar om de vanligaste skadorna och diagnoserna på häst. Men också första hjälpen om hästen visar tecken på nedsatt hälsa eller feber.

Djurguiden för katt

Förgiftning av giftiga ämnen eller läkemedel kan drabba din katt. Andra vanliga skador är frakturer, skärsår, bitsår, ormbett eller bölder. Djurguiden ger tips om vilken vård katten behöver om den blir sjuk och vad första hjälpen lådan bör innehålla.

Ladda ned appen Djurguiden i mobilen, hämta den för iPhone eller android.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.