Dömd kennelägare frias från djurplågeri

ledsenvalpfree

En kvinnlig kennelägare som tillsammans med sin ex-sambo dömts för djurplågeri, frias av hovrätten. 

Kvinnan hade drivit en kennel på gården men vid separation överlåtit hundarna till sin ex-sambo. Efter att kvinnan flyttat missköttes fem hundar på gården. Bland annat var de utan vatten och mat och några valpar hade fått leva i så trånga utrymmen att deras muskler inte utvecklats normalt.

Kvinnan och mannen dömdes i Tingsrätten till djurplågeri, men nu har kvinnan friats för att hon hade skrivit över hundarna på sin ex innan hon flyttade från gården: ”Hovrätten finner därmed att det vid en samlad bedömning inte är ställt utom rimligt tvivel att X (den tilltalade kvinnan) varit ägare, innehaft eller förfogat över de omhändertagna hundarna på sätt åklagaren påstått. Hon ska därför frikännas.”

Läs hela på Dagensjuridik: Kennelägare lämnade hundarna till ex-sambo vid separation – frias från djurplågeri

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.