Hundar dog i solhet bil – ägarna frias

sveriges-rikes-lag

Det par i 30-års åldern som lämnade två utställningshundar och en valp i husbilen medan de shoppade i Falkenberg i augusti, frias av Tingsrätten. De vuxna hundarna dog på grund av att de varit instängda i den övervarma husbilen.

Tingsrätten anser att paret varit oaktsamma men att det inte finns någon anledning att misstro deras berättelse. Oaktsamheten bedöms därför inte som grov och de frias därmed från djurplågerimisstankarna.

Paret säger att bilen stod i skuggan och det regnade då de lämnade hundarna i husbilen, men hettan steg hastigt och hundarna mådde väldigt dåligt då ägarna kom tillbaka efter en timme. Ägarna gjorde försök att kyla ned de medtagna hundarna med vatten och blöta kläder, de uppsökte veterinär och hundarna lämnades in på Hallands djursjukhus.

Hundarna fick intensivvård men trots det dog de vuxna hundarna på grund av överhettningen. Hundarna hade symptom så som mental påverkan och den ena hade blodig diarré. Valpen visade inga tecken på att den mådde dåligt.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.