Simply Magic blev Best in Show

BISsimp.jpg

Många titlar har under helgen delats ut till hundar på Stockholm Hundmässa. På söndagskvällen återstod dock utställningens mest åtråvärda titel, den för utställningens vackraste hund, Best in Show.

Best in Show

I finalringen samlades de tio vinnarna från varje rasgrupp inför den portugisiske domaren Luis Pinto Teixeira. Till sist blev det alltså flatcoated retrievern C.I.E. EUW-15 FI V-12 FI V-15 GB SHCH NO UCH NO V-15 NORD V-14 SE U(U)CH SE V-13 SE V-14 -15 Castlerock Simply Magic som vann den åtråvärda titeln. Ägare är Anette Dyrén, Riala och uppfödare är D. Brooks, Storbritannien.

Årets uppfödargrupp

Den hunduppfödare vars så kallade uppfödargrupp (fyra hundar) vunnit flest priser under året tilldelas utmärkelsen ”SKKs uppfödargrupp 2016”. I år gick den prestigefyllda utmärkelsen till Maria Nordin och Marie Brandén med kennel Badavie som föder upp hundrasen saluki.

SM i junior handling

På Stockholm Hundmässa 2016 hölls svenska mästerskapet i junior handling, en tävlingsgren för ungdomar som kan beskrivas som ”konsten att visa en utställningshund”. Vann gjorde Tilde Udin. Tilde är därmed kvalificerad för att tävla på den engelska hundutställningen Crufts nästa år.

Svenskt guld i freestyle

Under helgen avgjordes även nordiska mästerskapen i heelwork to music och freestyle, hundsporter där hund och förare utför rörelser i samspel med varandra och i takt med musiken. Sverige blev nordiska mästare i freestyle och det blev även ett svenskt guld till Lizette Olausson i den individuella freestyletävlingen. Danmark vann lagtävlingen i heelwork to music medan den individuella tävlingen vanns av Leena Inkilä, Finland.

Agility och rallylydnad

Under helgen hölls även internationella tävlingar i agility och Sveriges Hundugdom arrangerade tävlingar i rallylydnad, i år med rekordmånga deltagare!

En härlig hundfest!

Stockholm Hundmässa 2016 hade totalt 25 873 besökare. Över 6 000 hundar för­delade på 312 raser deltog i hundutställningen. Utöver de hundar som deltog i utställningen fanns nästan 2 000 hundar på plats för att delta i de olika tävlingarna och för att visas på rasklubbstorget.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.