Hund åt nästan hela lussebulledegen

goldisbakdeg

En Golden Retriever satte i sig nästan hela lussebulledegen, som var väl kryddad med saffran. Hunden blev mycket sjuk och fick uppsöka veterinär.

Då degen kom ned i hundens mage började degen jäsa och det bildas alkohol i magen. Hunden kräktes och kräktes, då den till slut hade spytt upp allt, mådde den bättre. Hunden var dålig i nästan två dagar, berättar veterinär Mathias Haraldsen, till Bohuslänningen.

Detta hände för några år sedan i juletider, och artikeln är en i raden som handlar om vad du som djurägare skall se upp med i jul.

Rapporterna om husdjur som drabbas av alkoholförgiftning har ökat kraftigt de senaste åren. Det larmar veterinärernas giftinformationscentral i Storbritannien om och påpekar samtidigt att mörkertalet är stort. Särskilt många fall rapporteras under djurägarnas alkoholstinna jul- och nyårsfirande, skriver GP.

Majoriteten av de alkoholförgiftade husdjuren är inte avsiktlig, men flera fall av ett nytt skadligt fenomen har börjat dyka upp. På Youtube och på sociala medier publiceras det allt oftare filmklipp där djurägare medvetet ger sin husdjur alkohol och djurägaren filmar sedan djuret, för att sprida filmen på facebook och Youtube, som humoristisk underhållning 🙁

djursakra-julen-191-large-1481032693

En säker djurjul

Juletider är en mysig tid med mycket pyssel, pynt och god mat. Dessvärre kan julen innebära stora faror för våra fyrbenta familjemedlemmar. Många julblommor kan vara direkt farliga och många av våra delikatesser är både giftiga och skadliga för djuren. Läs våra artiklar för hund och katt om hur du enkelt kan undvika dessa faror.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.