Hundägare tar strid mot koppeltvång i Växjö

bokhultet-karta

Hundägare överklagar koppeltvång i Bokhultet i Växjö, en namninsamling med 200 namn har också lämnats in.

Hundägare och politiker är oense i Växjö om hundarnas frihet i Bokhultet. Enligt kommunen har det kommit in flera klagomål från strövande människor som blivit attackerade eller skrämda av okopplade hundar i området. En del hundägare sköter sig inte och då drabbar det alla.

Kommunen har beslutat att alla hundar skall hållas kopplade i området och hundägarna protesterar vilt mot koppeltvånget. En lösning kan ju vara att hundägare går ihop och lär ut hur man beter sig som hundägare och om man har en hund som inte lyder så skall den vara kopplad vid möte med andra människor!

Vi möter ständigt hundägare som låter sina hundar springa lösa och som har noll koll – det börjar bli vanligare med såna hundägare än med dem som faktiskt har koll på sina hundar!

Växjö kommun skriver på sin hemsida om koppeltvång i Bokhultet:

I samband med beslutet om utökningen togs också beslut om ett koppeltvång i Bokhultet. Bakgrunden är att kommunen fått in många klagomål kring okopplade hundar, där hundar bitit människor och också attackerat andra hundar. En del människor vittnar om att de inte längre vågar besöka området eftersom de är rädda för okopplade hundar. Lösspringande hundar innebär också en stress av betesdjur i hagar vilket leder till risker för människor i området.

Koppeltvång förekommer i många av Sveriges naturreservat eftersom lösspringande hundar stör fåglar och annat vilt.

Koppeltvånget i Bokhultet gäller inte inom brukshundsklubbens övningsyta. Dessutom har Växjö kommun möjlighet att genom skyltning anvisa andra platser där hunden inte behöver vara kopplad, till exempel för hundbad.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

En kommentar till Hundägare tar strid mot koppeltvång i Växjö

  1. Förstår inte att de har mage att överklaga, beslutet är ju taget efter att de misskött sig!
    För det är garanterat inte de skötsamma som protesterar!!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.