Hundägare åtalas efter flera attacker

animated-dog-image-0234Den aggressiva hunden av kamphundstyp är avlivad, trots det åtalas nu den kvinnliga hundägaren från Mönsterås kommun, efter att hennes hund anfallit flera andra hundar och människor.

Hennes hund attackerade flera hundar och människor, bland annat dog en Papillon hund vid en av attackerna och flera människor har blivit bitna. Åklagaren skriver i åtalet att ägaren visste om att hunden var aggressiv då den visat samma beteende tidigare. Hundägaren åtalas dels för två fall av brott mot lagen om tillsyn över hundar och katter, och dels för djurplågeri samt även vållande till kroppsskada.

Det har förekommit flera fall av aggressiva hundar som attackerat hundar och även människor den senaste tiden, skriver Barometern

Det är oroande utveckling som sker med ökande antal hundattacker och många hundägare hör av sig till DOG NEWS och undrar hur man skall göra då man möter hundägare som inte klarar av sin hund.

Anmäl alltid en hundattack till polisen det är enda sättet för polisen att agera mot hundägaren – för det är först efter första attacken som en hund kan beläggas med tex koppeltvång och munkorg.

Hur agera vid hundattack

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att förhindra skräppost. Lär sig hur dina kommentardata behandlas.