Vargattacker på hund ska stoppas med chilipulver

varg

Bara i år har över 30 hundar skadats av varg vid Finlands östra gräns mot Ryssland. Nu ska boende i staden Nurmes testa en ny uppfinning för att skydda sina husdjur: en säkerhetsväst med chilipatroner, rapporterar Yle.

Vargar ska stoppas med chilipulver i östra Finland – ”vargen får ett moln av chili i käften” Om en varg attackerar en hund och biter i västen, kommer den att få ett moln av chili i ansiktet och munnen – vilket anses vara tillräckligt för att avskräcka djuret från att fortsätta angreppet, skriver HBL

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.