Hunden Gucci fick åka med men inte hunden Cash – SJ svarar

press

Foto SJ pressmeddelande

Rullstolsburne Charlotte lyckades via en snäll tågvärd på SJ få med sig sin hund Gucci på resan, medan Erica och Cash inte fick åka med.

Förra veckan skrev DOG NEWS om Erica vars hund Cash inte fick åka med på tåget. Vi kontaktade pressansvarig på SJ och försökte genom vårt inlägg få SJ att tänka om och erbjuda Erica att åka med tillsammans med sin hund. Men svaret blev blankt nej. Vi lyckades dock komma med några idéer på lösningar som SJ lovade tänka på.

Bara några dagar senare gick rullstolsburne Charlotte ut i media om att hon vägrades åka med sin hund Gucci i tågvagnen på handikapplats. Charlotte gav sig inte utan åkte till centralen och tågvärden Ingela meddelade att hon skulle lösa situationen och hjälpte Charlotte ombord på SJ-tåget tillsammans med sin hund.

DOG NEWS kontaktade SJs presschef som kommenterar händelsen med Charlotte så här:

Vår ombordpersonal har en stor vilja att ge god service till alla resenärer och att lösa situationer så bra som möjligt. Det är bra. Men i det här fallet gjordes ett formellt fel vilket vi beklagar. Varken Charlotte eller tågvärden visste vem som skulle komma att resa i samma vagn utmed resan, eller använda rullstolsplatsen direkt efteråt. Det skulle kunna vara någon med allvarliga allergiproblem och därför var det fel att tillåta ett sällskapsdjur på rullstolsplatsen, säger presschef Tobbe Lundell.

Vi önskar att SJ får en snabb lösning på problemet för som det är idag får de rullstolsburna djurägarna inte samma service.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.