Hund dog av stress under nyårskvällen

animated-fireworks-image-0051En undersökning visar att upp till 1/3 del av alla hundar i Sverige stressas och känner obehag av smällare och fyrverkerier. På nyårsafton stannade hunden Diesels hjärta på grund av stress av fyrverkerierna.

Diesel blev 8 år gammal och hans ägare är helt bruten och säger att hon kommer göra allt hon kan för att få stopp på okynnessmällande. I Åkersberga där Diesels ägare bor började smällandet redan på dagen och tog fart ordentligt vid 18 tiden. Vid 20 tiden på kvällen hittade ägaren hunden liggandes och trodde då att han äntligen fått ro från sin rädsla men det visade sig att hundens hjärta hade stannat.

Det berörde oss – mig och chauffören – väldigt mycket. Just att det var på nyårsfton, när alla var finklädda och det var barn med och allt, säger Per Nord som arbetar på Svenska djurambulansen, skriver Mitti.se

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.