Hunduppfödare bojkottar MyDog – domare har dömt i Kina

mydog_980x400_2017_sv

Nästa vecka arrangeras My Dog på Svenska Mässan i Göteborg. Men nu vägrar flera hunduppfödare att komma. De protesterar mot att en domare har jobbat på hundutställning i Kina, skriver GP.

Att domare Paul Stanton har jobbat på utställningar i Kina sju gånger väcker nu starka känslor bland Labradoruppfödare som valt att bojkotta MyDog 2017. En del som redan hunnit anmäla sina hundar funderar också på att inte komma till utställningsplatsen.

Norska Kennelklubben uppmuntrade andra länders kennelklubbar att bojkotta världsutställningen i Kina 2019 på grund av landets bristande djurvälfärd.

I ett land med omfattande brister i mänskliga rättigheter behandlas också djuren under all kritik. Bilder från landet visar på långa transporter i extremt trånga burar utan tillgång till mat och vatten, generellt barbarisk hantering av djuren och brutala avrättningsmetoder där kokning och klubbning är några av dem.

Frågan är dock känslig. När norska kennelklubben NKK bad utställare och norska domare att inte närvara vid världsutställningen blev de tillsagda av den internationella kennelklubben FCI att dra tillbaka uppmaningen. Detta för att undvika eventuella påföljder, i värsta fall uteslutning. Norska kennelklubben ändrade då sitt råd och uppmanade istället alla att följa sitt samvete när det gäller att delta i Kina. Svenska Kennelklubben har inte gått ut med en liknande uppmaning, skriver GP

kiina

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.