Hund med flexikoppel frös fast i isen

svagis-1

I början av veckan sprang den femåriga papillon hunden Nora bort under en promenad i Täfteå. Nora skulle bo på prov hos en ny familj. Nora var vi tillfället kopplad med ett flexikoppel och ägaren misstänker att hunden blev skrämd av kopplet.

Man har både själva och via facebook letat efter hunden sedan i tisdags, natten till lördagen var det -14 grader ut. Under lördagen hittades Nora av en skoterförare, fastfrusen ute på isen men vid liv. Flexikopplet hade frusit fast i isen. Nora mår nu bra igen.

Att hålla hund i flexikoppel kräver MYCKET TRÄNING – tappar du ett flexikoppel så skrämmer du garanterat hunden om du inte tränat den med att ha ett flexikoppel dinglandes efter sig hemma i trädgården. Flexi är inget för nybörjare!

Varning för svaga isar, flera lösspringande hundar har gått ned sig den senaste tiden.

Varje år läser man om hundägare som gått genom isen då de har varit i färd med att rädda sin hund som sprungit ut på en sjö och gått genom isen.

Tänk på hundens bästa – Låt aldrig hunden springa lös nära sjöar eller hav!

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.