Hunden Elvira dog av komplikationer Evidensia begär 138 130 kronor

minimalt-invasiv-kirurgi

Foto: Evidensia press

Hunden Elvira dog efter 9 dagars vård på ett av Evidensias djursjukhus, nu fakturerar Evidensia hundägaren på 138 130 kronor, med försäkringsavdrag på 58 300 kr återstår det hundägaren att betala 79 830 kronor från egen plånbok.

Hunduppfödare Heidie Nilssons dotter Alicia var ute och gick med sin hund, dvärgschnauzern Elvira, på en väg vid Bollerup utanför Tomelilla kom en bil i hög fart, både hunden och Alicia blev påkörda och kastades ned i diket. Bilisten smet från platsen, kvar blev Alicia med en mycket svårt skadad Elvira som dessutom var dräktig.

Alicia ringde sin mamma och bara grät, hunden kördes i ilfart till närmaste djurklinik där den opererades. På kliniken sa man att det fanns stora chanser att hunden skulle klara sig och försäkringen skulle täcka operationen.

Senare behövdes ytterligare en operation som hundägaren själv skulle betala. Det var ingen som trodde att operationen skulle bli så dyr, inte heller att hunden skulle dö efter 9 dagar på intensiven.

Dagarna efter att Elvira somnat in kom nästa chock, faktura på 138 130 kronor, pengar som hunduppfödaren nu får låna ihop för att kunna betala.

Evidensias vd Martin Tivéus säger till SVD att Evidensia är på väg att införa en mer enhetlig prismodell, men att akutsjukvården alltid kommer vara svårbedömd. Att många djurägare vittnar om skenande kostnader sedan bland annat Evidensias övertag av flera kliniker är ingenting han känner igen. Jag är själv relativt ny i branschen och har försökt bilda mig en uppfattning om det finns belägg för de ryktena, men inte hittat det. Priserna ökar med 3–4 procent varje år, och har så gjort de senaste tio åren.

Prishöjningar på 145 % sedan Evidensia tagit över

Men en media granskning i Finland visar på helt andra siffror: På fem år har veterinärpriserna stigit drastiskt i Finland, Svenskayle har grävt i webbarkiv och hittat prishöjningar på upp till 145 procent. Många berättar för media om hur priset på samma ingrepp stigit sedan den svenska veterinärkedjan Evidensia tagit över.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

4 svar på Hunden Elvira dog av komplikationer Evidensia begär 138 130 kronor

 1. Pia grönborg skriver:

  Har själv dålig erfarenhet av Evedensias ”saltade” noter med debitering som har varit helt onödigt och aldrig haft bra svar på frågan varför. De har även utfört ingrep på eget bevåg utan att ringa och rådfråga med oss som djurägare. Har vid tillfällen fört det vidare när vi skänt oss ”överkörda” men vi vinner ju aldrig i de rättsliga frågorna ändå.
  Söker mig aldrig mera dit och talar gärna vitt o brett om hur ” fula” de är mvh Pia

 2. Agnetha Höijer skriver:

  Jag har heller inga goda erfarenheter från Evidensia , veterinärerna lyssnar INTE på oss
  djurägare och det är väl avgörande hur vården ska bli av ett skadat djur som inte själv kan
  föra sin talan .

 3. Elena skriver:

  Jag har påtalat att vet plockar bara pengar från oss.Dom gör inte sitt arbete till 100 procent

 4. anna skriver:

  Har själv varit hos Evidensia med min förra hund, för kejsarsnitt och den dog 4 timmar efter hemkomst av blodförgiftning lämnade efter sig 3 valpar. Ringde dit och berättade fick till svar att dom kunde inget göra och fick varken ett medlidande eller nått utan dom var helt kall i sitt svar. Därför aldrig mera far jag ditt med nått djur hädan efter .

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.