Kronobergs region vill sko sig på hundägare som åker färdtjänst

hundtaxi

Region Kronobergs trafiknämnd vill att hundägare som åker färdtjänst med sin hund skall börja betala 100 kronor extra för sin hund per enkelresa från den 1 juni.

Man får åka taxi gratis med sin hund, men Kronobergs region vill nu slå undan benen för de mest utsatta och ta betalt för hund som åker med i färdtjänsten. Oftast är det låginkomsttagare som åker färdtjänst och 100 kronor för enkelresa bara för hunden kommer att kännas i allas plånbok.

Enligt Region Kronobergs trafikdirektör Thomas Nilsson är tanken att merparten av pengarna ska gå till entreprenörerna för att sanera bilarna efter att någon åkt med husdjur. Men det argumentet ger Britt-Marie Engström inte mycket för: Det där är ju bara en skrivbordsprodukt. Jag har frågat ganska många chaufförer och de kommer inte att städa bilen efter att de har kört mig. Det har de inte tid med utan måste köra in pengar, så det argumentet faller, skriver Sveriges radio

glycoflex_20%25

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Kronobergs region vill sko sig på hundägare som åker färdtjänst

  1. yorkielove skriver:

    Antar att det inte gäller tjänstehundar.
    Fortfarande tycks gälla att ta från de fattiga

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.