Hundägare döms till att betala 33 500 kronor för hundattack

helsingborg

Hundattacken som inträffade i Helsingborg i somras, blir kostsam för den 20-åriga hundägaren. Kvinnan gick hemifrån och lämnade ett köksfönster lite öppet. Genom det lilla fönstret lyckades en ganska stor hund klättra ut och hoppa in till grannens trädgård där han gav sig på barnen.

I trädgården lekte bland annat en 11-årig tjej, som blev rädd för hunden och då hon försökte fly snubblade hon och blev liggandes på marken. Det var där hunden gick till attack och bet henne i ryggen. Flickan fick flera öppna sår och dessutom rivsår på andra ställen på kroppen.

”Flickans mamma berättade under rättegången att utöver mardrömmar och rädsla som gjorde att dottern inte vågade gå ut kunde hon heller inte bada på hela sommaren på grund av såren på ryggen, skriver HD”.

 

Hundägaren dömdes i Helsingborgs tingsrätt till vållande av kroppsskada, det noterades att den 20-åriga kvinnans hund tidigare varit inblandad i ett antal incidenter, där andra små barn angripits. Därför dömdes kvinnan till dagsböter på 20 300 kronor, hon ska också betala advokatkostnader på 10 000 kronor och 3 200 kronor i skadestånd till den 11-åriga flickan, som blir totalt 33 500 kronor.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.