En hundägare krävs på 95 923 kronor i skadestånd för hundbett

skaraborg

En hundägare krävs på 95 923 kronor i skadestånd för hundbett, en stämningsansökan har lämnats in till Skaraborgs tingsrätt.

Stämningsansökan avser den hundattack som inträffade den 25 augusti 2013, där kvinnan som lämnat in stämningsansökan redan år 2014 försökte få hundägaren att betala för skadorna utan framgång. Hunden som attackerade har avlivats.

Allt tog sin början med att kvinnans dotter skulle rasta familjens Labrador, ute på gatan möttes hon av en okopplad hund som gick till attack. Hunden bet sig fast i Labradorens nacke och vägrade att släppa taget. Många personer försökte få den attackerande hunden att släppa greppet utan framgång, till sist lyckades mamman till flickan få in sina tummar i munnen på den attackerande hundens gom och tvinga den att släppa taget. Dock bet sig hunden i stället fast i kvinnans hand.

Kvinnans hund klarades sig med veterinärvård, kvinnan fick dock bestående skador i handen med viss invaliditet. Kvinnan har sammanställt alla kostnader och uteblivna inkomster som händelsen ledde till. Summan blir 95 923 kronor som hon anser att hundägaren ska betala, skriver Skövdenyheter.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg



 

Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.