Agria gör en pudel efter stormen som nått orkanstyrka

agria-djurforsakring-logotyp-vanster

Det har de senaste veckorna stormat rejält om försäkringsbolaget Agria, men nu gör de en riktig pudel!

Försäkringsbolaget Agria försöker nu återupprätta sitt skamfilade rykte i jägarkretsar efter att man backat som sponsor i Räv-SM för stövare. Jägare med hundar som används vid trafikeftersök erbjuds en gratis försäkring som ska täcka skador som uppstår på hunden i samband med eftersöken, skriver Svenskjakt.

En del jägare menar att det här erbjudandet bara är ett sätt för Agria att komma i god dager i jägarkretsar.

Den 10-11 februari arrangeras räv-SM på Gotland, en tävling där hundar bedöms i deras förmåga att jaga räv. Rävarna ska inte skjutas, utan de ska jagas av hundarna, som bedöms i hur de gör det. Men djurvänner över hela landet har varit kritiska mot att en av tävlingens huvudsponsorer är djurförsäkringsbolaget Agria. Bland kritikerna finns Djurens rätt. Nu drar sig Agria ur tävlingen, skrev Sveriges radio för några dagar sedan.

I veckan skrevs det på Svensk Jakt: Den senaste veckan har det stormat ordentligt kring Agria, ni vet det där djurförsäkringsbolaget som försöker vara alla till lags. Med sitt agerande legitimerar företaget jakthat.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Agria gör en pudel efter stormen som nått orkanstyrka

  1. Saffran skriver:

    Jag trodde att hetsjakt var olagligt i Sverige.
    Tycker inte Agria ska skämmas som gått ur tävlingen, det är snarare de som utövar hetsjakten på rävarna som borde skämmas.
    Det är en sak att jaga räv och sedan göra slut på dess lidande, men att bara jaga den och stressa för nöjets skull är både grymt och onödigt lidande. Vidrigt.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.