39 hundar säljs via facebook – polisens annons har fått många reaktioner

polisenfb

Polisens facebookannons där polisen säljer hundar och hundvalpar för 6000 kronor styck till högst bjudande och först till kvarn, fick hela hundsverige på tassarna igår. 

Det var texten som retade upp många hundvänner, då många anser att den lät som om man sålde ”saker” inte hundar.

Polisen ändrade senare i texten och förtydligade vad som gäller. Först måste köparen klara polisens ”lämplighetstest” för att sen få chansen att välja valp från de valpar som är kvar.

Annonsen ligger på Polisen djurärenden Västra Götaland på  Facebooksida och publicerades under torsdagen. Inlägget gällde försäljningen av 39 omhändertagna hundar, varav flera är valpar som är yngre än åtta veckor gamla. En kull som är 9 veckor och en kull som är upp mot 15 veckor. Från nästa vecka finns en kull till som då är 8 veckor och flera valpar är på gång eftersom två av de omhändertagna tikarna är dräktiga. Priset är 6 000 per valp.

Hundarna omhändertogs nyligen från en uppfödare i Skaraborg.

Pengarna kommer att gå till hundägarens kostnader samt kostnaderna för omhändertagandet, det kostar ursprungsägaren 150 kronor per dygn och hund. 39 hundar just nu,snart föds flera.   På åtta veckor hamnar man på sexsiffriga belopp som ägarna ska betala.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.