Testa Royal Canins restaurangmeny för hundar på Bee kök & bar

meny

Det som ligger på människors tallrik är sällan optimal mat för en hund. Samtidigt är det många som vill att hunden ska äta mat som överensstämmer med sin egen bild av en balanserad kosthållning. Men hundar är inte människor. För att uppmärksamma vikten av att hundar får mat speciellt anpassad för dem introducerar Royal Canin en restaurangmeny enbart för hundar på Bee kök & bar i Malmö och Göteborg.

Aldrig har mattrender varit lika skiftande och aktuella som nu, allt från gluten, spannmål, laktos och kött har plockats bort från mångas tallrikar. Och det är inte alltid vi stannar där, många vill gärna att deras älskade familjemedlem – hunden – också ska äta mat i enlighet med samma trend eller filosofi som husse eller matte lever efter.

Genom forskning och observation vet vi att hundars och katters värld är mer mångfaldig än många inser. Kost som är anpassad efter människors filosofier och preferenser då det gäller livsmedel är sällan optimala för hundens verkliga näringsbehov.

Royal Canin hundmat är ett resultat av nära 50 års forskning och maten är särskilt anpassad för varje hunds specifika behov. Royal Canin samarbetar med flertalet hundexperter, veterinärer, uppfödare och forskare för att skräddarsy det optimala fodret för alla typer av hundar oavsett ras, livsstil, stadie i livet och eventuella hälsoproblem.

– Vi vet att de allra flesta hundägare inte vill annat än sin hunds bästa, samtidigt kan det vara lätt att tro att hunden mår bra av att äta liknande mat som en själv. Vår omfattande forskning har resulterat i omkring 185 olika sorters hundmat som är speciellt framtagen för olika typer av hundar i alla stadier i livet – aktiva och soffliggare, friska och sjuka, säger Åsa Dufva, ansvarig för vetenskaplig kommunikation på Royal Canin.

Meny för hundar
För att lyfta frågan om skillnaden mellan mat för människor och mat som är speciellt anpassad för hundar introducerar Royal Canin en specifik hundmeny som serveras på restaurang Bee kök & bar Göteborg samt Bee kök & bar Malmö. Menyn innehåller sju olika rätter anpassade för friska vuxna hundar av olika storlek. Där får medföljande hundar möjlighet att prova ett foder anpassat efter hundens storlek och erbjuds även att ta med sig en doggie bag hem. För att hitta rätt foder anpassat efter hundens specifika behov, exempelvis ålder, ras och aktivitet krävs fortsatt ett besök i zoobutik eller veterinärklinik. Hundmenyn finns tillgänglig från och med den 14 februari 2017 och finns tillgänglig i några veckor med möjlighet till förlängning beroende på efterfrågan. Hundälskare över hela landet kan också via Royal Canins Facebook-sida nominera restauranger som de tycker borde börja servera hundmenyn.

– Vi tycker det är jätteroligt att få lyfta fram vikten av att hundar mår bäst av kost som är speciellt anpassad för dem. Hos oss är alla välkomna, även våra fyrbenta vänner, därför är det väldigt roligt att kunna erbjuda hundar en särskild meny som är utformad enbart för dem, säger Ulf Olsson, ägare restaurang Bee kök & bar.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.