Alla anställda får en vecka betald valpledighet

De flesta hundägare vet hur viktigt det är att vara hemma med valpen den första tiden, och många önskar att det skulle ingå i arbetsgivarens ansvar att man får ta ledigt då hundvalpen flyttar in. För 1000 anställda blir detta möjligt ……..

Det skotska bryggeriet Brewdog med 1 000 anställda världen över ger sina anställda en veckas betald valpledigt, när de får tillökning i sin familj i form av en hundvalp.

James Watt, en av företagets grundare, vet att det inte är lätt att försöka ta hand om jobbet och en liten hundvalp samtidigt och få allt att gå ihop. Därför ger företaget alla sina anställda chansen att vara hemma med sin nya hundvalp

I Storbritannien kallas den fullbetalda föräldraledigheten för ‘pawternity’ och erbjuds till nyblivna djurägare, främst av företag inom djurbranschen, skrev DOG NEWS i en tidigare artikel ifjol där vi undersöker om betald föräldraledighet för hundvalp kan bli verklighet i Sverige?

Brewdog tror sig vara det första bryggeriet i Storbritannien och det första företaget i USA som erbjuder sina anställda betald valpledighet. Erbjudandet omfattar även de anställa vid det nya bryggeriet som ska öppna i Ohio, USA, under våren.

Ölbryggeriet grundades 2007, med labradoren Bracken som maskot. Förutom basen i Skottland har företaget ett femtiotal barer runt om i världen. På högkvarteret i Aberdeenshire följer 50 kontorshundar regelbundet med sina ägare till jobbet.

Beer Company Gives Its Staff A Week’s Paid ‘Pawternity’ Leave

valparledig

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.