Kan föräldraledighet för hundvalp bli verklighet i Sverige?

hemsida4

I Storbritannien erbjuder en del arbetsgivare föräldraledigt då du skaffar dig en hundvalp, många i Sverige vill också ha den möjligheten, samt möjlighet att vabba med en sjuk hund. 

I Storbritannien kallas den fullbetalda föräldraledigheten för ‘pawternity’ och erbjuds till nyblivna djurägare, främst av företag inom djurbranschen.

Vad är pawternity ledighet, frågar man sig då? Det är precis som föräldraledighet. Men för ett nytt husdjur, i stället för en ny baby.

Ny forskning från Petplan visar att en av tjugo nya djurägare i Storbritannien har erbjudits ledigt för att ta hand om ett nytt husdjur, oavsett om det är ett par dagar för att hjälpa en valp att vänja sig vid sitt nya hem, eller flera veckors betald tid tillsammans med sin nya hundvalp.

En arbetsgivare säger, ”Husdjur som spädbarn numera, säger han. ”Så varför skulle inte personalen ha lite ledigt när de anländer?”

Att svenskarna vill ha det som i Storbritannien, visade en undersökning som Dog News gjorde ifjol, vi sände också en förfrågan till flera försäkringsbolag om hur de ställer sig till en tilläggsförsäkring som ger hundägaren rätt till ersättning vid vab då hunden är sjuk.

Agria, IF, Folksam och Sveland är alla öppna för att göra ett tillägg i sin hundförsäkring utifrån efterfrågan. Alla Ni som är sugna på att kunna vabba med ersättning då hunden är sjuk skall kontakta sitt försäkringsbolag och visa ert intresse. En stor efterfrågan direkt till bolagen styr också om en vabförsäkring kan bli verklighet.

Sedan är det en annan femma om arbetsgivaren är med på noterna, om ett veterinärintyg för hunden kan ses som anledning nog att ge dig ett par dagars ledighet med kort varsel?!

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb

DOG NEWS Sveriges största hundblogg

Det här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på Kan föräldraledighet för hundvalp bli verklighet i Sverige?

  1. Pingback: Alla anställda får en vecka betald valpledighet |

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.