Snabba svar med vårdguide för djur

djurguid

Djurvårdguiden – Allt om frisk- och sjukvård för djur

Allt fler djurägare googlar efter svar på sina frågor och är pålästa redan innan de kontaktar en veterinärklinik.

– Djurägares kunskap om husdjurens hälsa har förbättrats då vi alla lätt söker och finner information på nätet, säger Catharina Kjellerstedt, veterinärmedicinskt ansvarig på Evidensia Djursjukård.

Den bilden bekräftas även av Agrias nya undersökning som visar att 22 % av ägare till oförsäkrade hästar googlar istället för att ringa veterinär om deras häst blir dålig.

För att möta den efterfrågan har Evidensia utvecklat en gratis, digital vårdguide för djurägare – djurvårdguiden.se. Djurvårdguiden är en sajt där djurägare utan kostnad kan söka efter symptom och snabbt hitta svar och läsa på om olika sjukdomar och åkommor.

– Nu är första steget lanserat och våra erfarna veterinärer kommer löpande att fylla på med mer fakta kring symptom, sjukdomar och vanliga frågor som vi får från våra djurägare. Djurvårdguiden har 1177 Vårdguiden som förebild och ska vara ett snabbt sätt för djurägare att hitta förklaringar och hjälp. På så vis kan djurägare få kvalitetssäkrade veterinärråd även när de googlar. Det är alltid viktigt att värdera källan till informationen man hittar på nätet. Många gånger skapar googlandet mer oro än nödvändigt, och därför innehåller Djurvårdguiden råd om när det kan vara dags att kontakta veterinär.Under de kommande åren kommer Evidensia att utöka med fler digitala tjänster med målsättningen att förenkla och förbättra kontakten med både friskvård och sjukvård för dig som djurägare, säger Eva Engström, marknadschef på Evidensia Djursjukvård.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

1 svar på Snabba svar med vårdguide för djur

  1. Jossefin skriver:

    Väldigt bra guide!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.