DNA-hundar polisens stora framtidshopp

Specialutbildade hundar som nosar upp DNA-spår efter inbrottstjuvar är polisens nya satsning. Och de kommer att behövas – förra året gjordes drygt 42 000 bostadsinbrott, men bara knappt tre procent av alla inbrott klaras upp.

Polisen i Sverige har 5 specialutbildade DNA hundar. Svenska polisen är sämst i norden på att lösa bostadsbrott, år 2015 klarades bara drygt 2,6% av inbrotten upp. Men nu tar man hjälp av DNA hundar och har stora förhoppningar på att sätta dit inbrottstjuvarna.

kolla på TV4 nyhetsklipp om DNA hundarna här

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.