Mellan den 1 mars och 20 augusti är det lag på att hålla hunden kopplad

hundkopel21

Under tiden 1 mars till 20 augusti måste du enligt lag hålla din hund under extra stor uppsikt när ni är ute i naturen. Hunden ska i praktiken hållas i koppel och det gäller såväl sällskapshundar som jakthundar.

Det är bara extremt väldresserade hundar som kan få gå lösa under tiden 1 mars till 20 augusti. För att hunden ska få vara lös krävs att du har sådan kontroll över din hund att det motsvarar åtminstone ett osynligt koppel. Hunden får i sådana fall bara vara några få meter från dig och skall kunna kallas in omedelbart.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg 

Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

3 svar på Mellan den 1 mars och 20 augusti är det lag på att hålla hunden kopplad

  1. Mats Bjelkelöv skriver:

    Hur bör man göra med granne som alltför ofta har hunden lös.dyker upp på våran tomt,har vid 2 tillfällen gett sig på en av våra hundar,har sin hund lös i skogen alltför ofta,har hörlurar på sig under promenaden. Denna hund smiter då o då, o mannen ifrågersätter varför min dotter har vid 2tillfällen polisanmält detta. Mannen så sent som i fredags säger tillig att sluta anmäla honom, för att han minsann är jurist och han kan göra saker.
    Hur bör vi göra?

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.