Mellan den 1 mars och 20 augusti är det lag på att hålla hunden kopplad

hundkopel21

Under tiden 1 mars till 20 augusti måste du enligt lag hålla din hund under extra stor uppsikt när ni är ute i naturen. Hunden ska i praktiken hållas i koppel och det gäller såväl sällskapshundar som jakthundar.

Det är bara extremt väldresserade hundar som kan få gå lösa under tiden 1 mars till 20 augusti. För att hunden ska få vara lös krävs att du har sådan kontroll över din hund att det motsvarar åtminstone ett osynligt koppel. Hunden får i sådana fall bara vara några få meter från dig och skall kunna kallas in omedelbart.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg 

Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

3 kommentarer till Mellan den 1 mars och 20 augusti är det lag på att hålla hunden kopplad

  1. Mats Bjelkelöv skriver:

    Hur bör man göra med granne som alltför ofta har hunden lös.dyker upp på våran tomt,har vid 2 tillfällen gett sig på en av våra hundar,har sin hund lös i skogen alltför ofta,har hörlurar på sig under promenaden. Denna hund smiter då o då, o mannen ifrågersätter varför min dotter har vid 2tillfällen polisanmält detta. Mannen så sent som i fredags säger tillig att sluta anmäla honom, för att han minsann är jurist och han kan göra saker.
    Hur bör vi göra?

Kommentera