Debatt – Man verkar bli korkad av att vara hundägare

Britta Svensson skriver en krönika på Expressen om hundägare och deras argument för att inte behöva följa lagen, hon menar att hundägare blir korkade i huvudet och slutar följa lagen så fort de köper hund. (inte alla men många) 

Hundägare har de mest påhittiga orsaker till varför just deras hund inte behöver vara kopplad, hundägare har tusen skäl till att just deras hund får vistas på badstranden trots hundförbud. Britta tar upp flera exempel på dåligt uppförande av hundägare som tror sig stå över lagen.

Britta skriver, Svenska kennelklubben slår huvudet på spiken när de beskriver de senaste årens utveckling: ”Hunden, som tidigare var husdjur och sällskapsdjur, har nu blivit en fullvärdig familjemedlem”. Yes, familjemedlem. Och en sådan kan man väl inte hålla kopplad, även om reglerna ser ut så där man befinner sig. De gäller inte just min hund, för den är så speciell, den behöver inte vara kopplad.

Lagen om tillsyn över hundar och katter anser de är förhandlingsbar. Undrar vilka andra lagar de tycker det om? På allmänna badplatser är det ofta hundförbud, som Svenska brukshundsklubben påpekar på sin hemsida. Men när hela familjen åker till stranden, då kan ju inte Molly eller Ludde stanna hemma. Man riktigt ser hur hela familjens underläppar börjar darra inför ett sådant skändligt förslag, skriver Britta bland annat i sin krönika.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , , , , . Bokmärk permalänken.

1 Response to Debatt – Man verkar bli korkad av att vara hundägare

  1. Camilla skriver:

    Men hon svarade ju på en annan debatt; Din hundrädsla är inte mitt ansvar | Debatt | Expressen
    http://www.expressen.se/debatt/din-hundradsla-ar-inte-mitt-ansvar/

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.