Hundägare misstänks för djurplågeri

(hunden på bilden är inte den vanvårdade hunden)

En trimsalong som tog emot en hund för trimning upptäckte att hunden vanvårdats och inte fått den veterinärvård som hunden hade behövt. Hundägaren åtalas nu för misstänkt djurplågeri.

Hunden hade kraftig hudinfektion samt ögon- och öroninflammation, men hundägaren nekar till brott och menar att hunden var matglad och visade inga tecken på att den hade ont. Hunden hade många gånger varit hos veterinär på grund av allergi. Att den skulle vara så sjuk som det visade sig trodde inte hundägaren, de förstod inte att hundens eksem var så omfattande som det faktiskt var. Det var först då hunden hade klippts på salongen som man såg det säger hundägaren i polisförhör.

Länsstyrelsen förelade ägarna med stöd av djurskyddslagen att senast kommande dag ta sin hund till veterinär. Direkt vid besöket rekommenderade veterinären att hunden skulle avlivas, vilket också skedde, skriver smp.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg

#vetzoo #hundfoder #rabatt #kampanj #tävlingDet här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.