SLU i världstopp i fyra ämnen

Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) är bland tio i topp av drygt 26 000 lärosäten över hela världen i fyra ämnen. Rankningen är gjord av Center for World University Rankings (CWUR), en av de största akademiska rankarna av universitet i världen.

SLU rankas i världstopp enligt följande:

  • Skogsvetenskap (första plats, 100 poäng av 100 möjliga)
  • Markvetenskap (femte plats, 95,19 poäng av 100 möjliga)
  • Veterinärmedicin (sjunde plats 93,98 poäng av 100 möjliga)
  • Biodiversitet (sjunde plats, 90,64 poäng av 100 möjliga)
  • – De olika rankinglistorna uppvisar en del skillnader beroende på vilka kriterier som används, men på det hela taget visar de att SLU är ett riktigt bra universitet, speciellt sett utifrån att vi är litet universitet. Inom vissa forskningsområden är vi i den absoluta världstoppen, och det är jag mycket stolt och glad över. Men äran ska i första hand gå till våra kreativa forskare, engagerade lärare och stöttande teknisk-administrativ personal, säger SLU:s rektor Peter Högberg.Sammantaget rankas SLU på plats 116 globalt bland lärosätena med flest tio i topp- placeringar.CWUR bygger på antalet publiceringar i vetenskapliga tidskrifter.

    http://cwur.org/

SLU:s vision: SLU är ett universitet i världsklass inom livs- och miljövetenskaper.

 

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg

#vetzoo #hundfoder #rabatt #kampanj #tävlingDet här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.