Ny forskning – personer som pratar med sitt husdjur är mera intelligenta än andra

Om du är en av dem som pratar med ditt husdjur eller din hund, då är du nog inte ensam. Oavsett om du måste lätta lite på ditt hjärta eller om det bara är korta fraser så som ”har du saknat mig” eller ”är du hungrig”, så kan vi nog alla vara eniga i att husdjur är mycket goda lyssnare.

Nu har det visat sig att det också är en bakomliggande orsak till att vi pratar med våra pälsklädda fyrfotade vänner, men det är nog inte den orsaken du hade förväntat dig.

Att prata med sitt husdjur är nämligen ett tecken på hög intelligens menar forskare.

Historiskt sett har det blivit betraktat som något barnsligt och dumt då vi förmänskligar våra husdjur, men det är faktiskt en naturlig biprodukt av den utvecklade mänskliga hjärnan, säger Dr Nicholas Epley, professor i beteendevetenskap vid University of Chicago och en antropomorfism expert.

”Inga andra arter har denna tendens.”

Vi människor namnger ofta saker som vi har speciella relationer till, allt från bilar, instrument och båtar och djur. Vi har en tendens till att förmänskliga objekt och händelser utan att vi tänker över att därav kommer namngivningen.

Man skulle tro att detta är ett tecken på barnslighet men forskarna menar att det är tvärtemot!

Att man namnger både saker och djur är ett tecken på intelligens.

Det finns ingen annan art som gör på det viset förutom människan. För människan är detta en naturlig biprodukt av vår välutvecklade hjärna och det gör oss till den smartaste och mest unika på denna planeten förklarar Dr Nicholas Epley till brittiska Daily Mail

Så nästa gång du kommer på dig själv med att prata med din hund eller din katt, så vet du att det är ett tecken på att du har god fantasi och en välutvecklad hjärna.

Dela gärna denna artikel med alla dina djurvänner du känner – så alla vet att vi som pratar med djuren är intelligenta!

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundblogg 

Det här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.