Hunden skyddar ditt barn från allergier och fetma

En ny studie från University of Alberta visade att barn från familjer med husdjur – 70 procent av dessa var hundar – visade högre nivåer av två typer av bakterier som är förknippade med lägre risk för allergisk sjukdom och fetma.

En liknande studie gjordes i Finland för ett antal år sedan.

Enligt undersökningar så har det bevisats att barn som är uppvuxna i familjer där det har funnits en hund från barnets födsel, helst redan då barnet är i magen, insjuknar mer sällan i allergier och fetma än andra barn. Skyddet mot allergi är ännu större om hunden har sovit i barnets sovrum.

Enligt allergi och astmaföreningen så får barnet ett bättre skydd mot allergi om den bor i en familj med hund än om den bor i familj med katt. Djuret skyddar mot allergi eftersom den för med sig bakterier och mikrobakterier. Då barnet blir utsatt för dessa bildas ett försvar mot allergier. Allergi och astmaföreningen i Finland anser att det är onödigt att göra allergitester på barn innan man skaffar sig ett husdjur, ofta så klarar barnet av familjens hund eller katt men får reaktioner av kompisens husdjur.

För att få ett ordentligt skydd mot allergier så bör man utsättas för djuret hela tiden, om man inte har ett husdjur på tex ett år så kan det hända att barnet utvecklar allergi under tiden då det inte har varit i kontakt med djuret. Ca 5% av barn och ungdomar får allergiska reaktioner av hund, de vanligaste symptomen är snuva och kliande/rinnande ögon.

Pet exposure may reduce allergy and obesity – Research shows having a dog early in life may alter gut bacteria in immune-boosting ways

Indoor Allergies: Cleaning Tips to Help ”Allergy Proof” Your Home

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter och har märkts med etiketterna , , , , , . Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.