Hjälp Linda Lindorff att hitta rätt hundras

Foto : Linda Lindorff blogg

Efterlysning – Ni som har hund eller kan hundar, kom gärna med förslag. Vad skulle passa oss? Tänker att hunden inte ska vara alltför stor, inte heller pytteliten. Den ska vara snäll, trogen, pålitlig, stark, trygg och ha positivt sinne och viss beskyddarinstinkt ( – för övrigt samma egenskaperna jag älskar hos min man) skriver Linda på sin blogg.

Linda och hennes familj längtar efter en hund – Linda ber via sin blogg hjälp av alla hundmänniskor med vilken ras hon skall välja.

Finns det hundar som passar in på den beskrivningen? Vore härligt om jag kunde springa med den. Springer 7 kilometer nästan dagligen. Mysigt att ha sällskap då och ett bra sätt ge hunden motion, skriver Linda.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

3 svar på Hjälp Linda Lindorff att hitta rätt hundras

 1. Tatjana skriver:

  Om man inte ska jobba mentalt med hunden så ingen vallhund, eller annan ras som kräver mycket mental träning. Då får man en hund som kan riva stället i värsta fall pga understimulering.
  Beträffande mentala egenskaper som att den ska vara trygg, dvs mentalt balanserad så har det ju med avel och inte med ras att göra.

 2. Monica Liljeqvist skriver:

  Hej Linda
  Jag har själv en blandis på cooker, bichon, Lhasa apso min är 1år 8 mån en helt underbar hund med bra psyke, tillgiven och otroligt snäll
  Lycka till med er nya vän när ni hittat rätt
  Kram från Sune o matte Monica

 3. Lena Smårs skriver:

  En Kromfohrländer uppfyller dina önskemål. Inte för liten, inte för stor. Mankhöjd kring 40 cm och 10-15 kg. Härlig kompis, älskar och vaktar sin flock. Läs mer på http://www.kromfohrländerklubben.se

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.