Hundägare behöver inte oroa sig för asiatiska skalbaggar

Artikeln varnar hundägare att kolla hundens mun efter skalbaggar som orsakar sjukdom och smärta. Men veterinären som Viralgranskaren har kontaktat säger att sjukdomen, om den påträffats i Sverige, är extremt ovanlig.

Artikeln som dök upp på Djursidan den 14 november 2016 varnar för så kallade asiatiska, eller japanska, skalbaggar som menas kunna fastna i ustavommen på hundar när de får i sig grenar eller gräs. Enligt Djursidan varnar nu veterinärer för sjukdomen och rekommenderar hundägare att omedelbart kolla sina hundars munnar. En bild av en hundmun full av insekter finns med i artikeln. De asiatiska skalbaggarna sägs släppa en giftig kemikalie i hundmunnen som orsakar brännskador och stor smärta. En tydlig varningsmarkör ska vara att hunden börjar dregla, får skumbildning eller försämrad andedräkt, skriver Metro.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.