Därför är hundar bättre än katter

I en undersökning i England har man kommit fram till att hundar är bättre än katter, man har jämfört karaktären, intelligensen och användbarheten.

Vid undersökningen hade man 11 olika kategorier, hundarna vann sex och katterna fem, så det var ingen stor skillnad mellan djuren. Katterna har dock större hjärna och 1,4 miljoner fler hjärnceller än hunden i förhållandet till deras kroppsstorlek. Hundar är klart lättare att träna bli trogna sin husse eller matte.

Hunden och katten tävlade bla i följande grenar, man tittade på karaktärsdrag och storleken på hjärnan, där katten vann över hunden. Däremot har hunden funnits som husdjur längre än katten. Det går lättare att knyta band till hunden än till katten så här vann hunden över katten. Men vid popularitet så vann katten helt klart över hunden. Om man tittar på vem av dem så förstår ord lättast så är det förstås hunden, samma sak gäller problemlösning. Spinna och morra det kan väl katten allra bäst, även om hundar är bra på att morra de med. Katten hade förvånansvärt nog bättre lukt, hörsel och syn än hunden, vilket var otippat. Däremot är hunden mera användbar än katten.

I BBC-dokumentären ”Cats v. Dogs”, ledd av bland annat en hjärnforskare, som undersökte vilket av djuren som föredrar människor mest, skriver The Telegraph.

Sedan tidigare har man vetat att hundar, precis som människor, avger oxytocin, kroppens så kallade kärlekshormon. Men innan dokumentären, som kom ut ifjol, hade man aldrig testat oxytocin-halten hos katter.

Resultaten visar att hormonet ökade med i genomsnitt 57,2 procent hos hundar men endast med 12 procent hos katter. Det betyder i teorin att hundar älskar sina människor mer än vad katter gör, skriver Metro.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.