5 tips – Så blir du av med ”hundlukt” i hemmet

Det är inte alltid lätt att hålla hemmet fritt från lukten av hund, kanske känner du inte själv att det luktar hund men dina gäster gör det säkert. Med tipsen nedan blir du lätt av med lukten av hund.

Bikarbonat och ättika

Med Bikarbonat och ättika kommer du långt. Bikarbonat absorberar dålig lukt och är effektivt till rengöring. Bikarbonat med dess höga pH-värde är extremt effektivt till rengöring och mot dålig lukt i hela hemmet. Bikarbonat binder fukt och tar bort dålig lukt. Med hjälp av bikarbonat kan du ”kemtvätta” mattor och madrasser. Strö bikarbonat över mattan eller din madrass, låt ligga i 20 minuter och dammsug sedan upp det.

Blanda lika delar vatten och ättika och spraya på fläcken. Blöt med en handduk. Göra om tills fläcken är borta.

Vädra ofta

Vädra ofta och ha gröna växter som absorberar dålig lukt

Städa även hundens plats

Gör ett städschema, städa regelbundet, tvätta hundens sovplats, alla textilier och hundens leksaker minst varannan vecka för att hålla borta hundlukten.

Bada hunden regelbundet

Tvätta hunden minst var fjärde vecka, håll efter hundens öron och tvätta tänderna alternativt ge hunden tuggben som reducerar plack.

Gör en veterinärbesiktning av hunden

Om hunden luktar illa kan det vara ett tecken på att hunden är sjuk – gör en veterinärbesiktning på hunden om du misstänker att den inte mår bra.

Källa: Fem tips för hundägare så håller du rent i hemmet

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.