2000 kronor i böter för långa hundklor

Foto: Så klipper du din hunds klor på rätt sätt

En hundägare som inte följer Länsstyrelsen direktiv om att klippa hundens klor döms att betala 2000 kronor i vite.

Det vanligaste bristerna som Länsstyrelsen klagar på hos hundägare är att hundens klor är för långa, många glömmer att klippa klorna regelbundet andra gör det inte för att hunden inte gillar det.

Kvinnan som dömdes till att betala 2000 kronor i vite för att hon försummat sin hunds kloklippning hade problem med att klippa klorna just för att hunden inte gillade det. Troligen behövs hunden nedsövning vid varje tillfälle för kloklippning och detta hade kvinnan struntat i.

Det är skäl för varje hundägare att vänja sin hund vid kloklippning från allra första början. Ta det som en rutin varje vecka och avdramatisera kloklippningen från början. Om hunden inte gillar kloklippning kan du börja med att vänja den att du håller den i tassen och rör på klorna. Ta små babysteps i början, tills hunden inte mera reagerar på att du rör tassen, sen klon och till sist kan du börja klippa.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.