Intervju med FirstVet – veterinären på internet

DOG NEWS fick äran att göra en intervju med FirstVet den digitala veterinären som erbjuder råd av legitimerade veterinärer, snabba diagnoser och vid behov en remiss direkt till rätt klinik genom ett videomöte.
 b
Kan du presentera dig själv som inledning?
Lina Gruvstad heter jag och är veterinär sedan ett par år tillbaka. Jag har arbetat på FirstVet under ca ett år och varit med och startat upp tjänsten, som är världens första digitala veterinärtjänst. På FirstVet har jag det övergripande ansvaret för allt det veterinärmedicinska. Privat är jag en träningsnörd och bor tillsammans med en frigående, fluffig kanin som heter Tuss.
 b
FirstVet är ju en relativt ny tjänst, ni har bara varit igång drygt ett halvår, kan du beskriva FirstVet för dem som ännu inte hunnit testa? Absolut – FirstVet är en digital veterinärtjänst som kan liknas vid Kry eller Min Doktor på humansidan. Ett enkelt och kostnadseffektivt sätt att få en första kontakt med veterinär via videomöte om olyckan är framme. Allt du behöver är en dator, telefon eller surfplatta med uppkoppling. Du bokar mötet via vår app, väljer en tid som passar dig och träffar veterinären via video. Efter mötet får du en journal med råd och tips samt vid behov recept eller en remiss till en fysisk klinik. FirstVet remitterar helt oberoende. Ett veterinärbesök kostar mellan 320 och 550 kr. I de flesta fall kan du får ditt besök kostnadsfritt via våra samarbeten med försäkringsbolag och SKK.
 b
Du nämner samarbeten, vilka samarbetar ni med i nuläget?
Vi samarbetar med flertalet försäkringsbolag som erbjuder kostnadsfria eller rabatterade besök hos FirstVet genom för sina kunder. Vi har även ett samarbete med Svenska Kennelklubben där nya hund- och kattägare, som registrerat sitt djur via DjurID.se, får ett gratis videomöte hos FirstVet under djurets första levnadsår. Dessutom har vi ett samarbete med Apoteket AB där vi tillsammans ser över deras djursortiment och har en långsiktig ambition. Sist men inte minst samarbetar vi med andra spännande tjänster inom branschen, t.ex. DogBuddy och VetZoo!
 b
Hur har djurägarna tagit emot den nya tjänsten med veterinärbesök genom videomöte?  
Videomöten är något helt nytt inom djursjukvård och många är nyfikna på hur det går till. Vi får väldigt positiv respons från de djurägare som testat vår tjänst, de upplever den som smidig och enkel att använda. En rolig detalj är att samtliga som har provat FirstVet sedan vi lanserade tjänsten kan tänka sig att använda FirstVet igen, enligt kundundersökningar. En av de stora fördelarna är att man kan få en preliminär bedömning utan att ens behöva lämna hemmet. Är man osäker på om man behöver åka in lämpar sig också FirstVet perfekt, vi hjälper gärna till med denna bedömning samt kommer med råd och hjälp kring vad man eventuellt kan göra för sitt djur på hemmaplan.
 b
Hur har tjänsten utvecklats sedan starten?
Det har varit en intensivt och spännande första tid. Vi började med att lansera veterinärtjänsten för alla husdjur. Därefter har vi utvecklat vårt erbjudande främst för hund och katt med: Beteenderådgivning, tandvård, rehabilitering/friskvård samt möjlighet att via videokonsultation där djuret medverkar få recept på p-piller till katt och fästingmedel till hund och katt.
 b
Är det något nytt på gång framöver? 
Självklart, vi arbetar hela tiden för att bli bättre och bredda vårt erbjudande. I dagarna kommer vi lansera ett nytt förenklat bokningsflöde som gör det ännu enklare att använda FirstVet, dessutom kommer vi försöka lansera tjänsten för fler djurslag så snabbt vi kan – kanske framförallt för häst, vi får många frågor från svenska hästägare redan idag vilket så klart känns superkul.
 b

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på Intervju med FirstVet – veterinären på internet

  1. Pingback: FirstVet den digitala veterinärkliniken expanderar i Europa

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.