Hundbajspåsar ett miljöavfall – skall man låta skiten ligga?

5-13 miljoner ton skräp hamnar i våra hav varje år – skräp som ingen städar upp. Nedskräpningen av våra hav är ett av vår tids största miljöproblem. Om vi inte gör något nu kommer det finnas mer plast än fisk i haven år 2050.

Tillsammans måste vi hjälpas åt att stoppa den marina nedskräpningen. Engagera dig du också – innan det är för sent.

Vanligen tar hundägare upp nedbrytbar hundbajs med en plastpåse som tar 100 år att bryta ner!!!! Sluta använda plastpåsar – låt heller bajset ligga – det bästa är att skaffa sig komposterbara bajspåsar. 

Som hundägare skall du enbart använda komposterbara hundbajspåsar som är,  Naturliga, precis som hundbajset, och bryts ner inom 40 dagar i en välfungerande komposteringsmiljö – Ett miljövänligt alternativ till vanliga plastpåsar för ansvarstagande hundägare.

Det kan du göra

Plocka skräp, minska ditt användande av plast, sprid kunskap om problemet – det finns många saker vi som enskilda individer kan göra för att påverka i positiv riktning.

Från och med 1 juni kommer flera stora klädkedjor att börja ta betalt för plastpåsar. Förändringen är en följd av ett EU-direktiv som ska minska européernas användning av plast.

Den som ska shoppa kläder på de stora klädkedjorna får i framtiden göra som i matbutikerna – ta med egen påse eller betala för att få en. Modejättarna Lindex, KappAhl, Gina Tricot och H&M är några av dem som nu börjar ta betalt för sina plastkassar, skriver Svt.

I ett försök att minska användandet av plastkassar föreslår Naturvårdsverket att de svenska kassarna i affärer ska kosta minst fem kronor. Men i ett antal av världens länder går man ett steg längre och har helt förbjudit användandet av plastpåsar.

Plastpåsar är ett stort miljöproblem och allt fler av världens länder försöker nu minska användandet av kassarna, skriver Svt.

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb.jpg

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.