Rätt försäkring för hunden med hjälp av Konsumentservice

En uppsjö av olika försäkringsbolag kombinerat med hundratals olika hundraser innebär att hundägare har det allt annat än lätt att hitta rätt hundförsäkring för deras specifika ras. Lyckligtvis är merparten av hundar i Sverige rätt försäkrade, men tyvärr långt ifrån alla. Över 175 000 hundar uppskattas vara oförsäkrade, och långt fler än så har kompletta försäkringsskydd. Konsumentservice lanserar därför sin nya jämförelsetjänst med fullt fokus på hundförsäkringar och relevanta resurser.

“Många hundägare tror att de har fulla försäkringar för sina hundar idag, men tyvärr är det inte helt sant. I många fall har försäkringsbolagen undantag på vissa rasspecifika sjukdomar, och det känner inte alla ägare till. Därför kan det bli väldigt dyrt ifall hunden råkar illa ut och man inte är förberedd på detta på bästa sätt. I vissa fall har det gått så långt att hundägare fått avliva sin hund för att de helt enkelt inte haft råd att betala för vården.” säger Sara Nilsson på Konsumentservice. Hundägare kommer därför att ha stor nytta av den nya jämförelsetjänsten på Konsumentservice för hundförsäkringar (https://www.konsumentservice.se/hundforsakring/). Där finns dels jämförelser mellan olika försäkringsbolag, men också resurser och viktiga punkter att tänka på. Målet är att hjälpa ägarna att hitta rätt försäkring för deras ras specifikt.

“Att försäkra en hund är tyvärr inte som att försäkra vissa objekt. Många hundar har olika typer av problem som är rasspecifika, och detta vet försäkringsbolagen om. Därför kan det i vissa fall finnas undantag som ägaren antingen måste ordna ett tillägg för eller vara beredd på att ta kostnader för ifall hunden senare får problem. Vi vill finnas som en resurs för alla ägare så att de är förberedda om något skulle hända deras hund.”fortsätter Sara Nilsson.

Konsumentservice har som vision att bli Sveriges främsta resurs för konsumenter, och att tidigt ge oss in i hundförsäkringar och skapa tydlighet där känns som ett givet uppdrag för oss. Vi vill att det ska vara enkelt att hitta rätt produkt, och tyvärr är inte alla försäkringar helt enkla att förstå sig på. Hundägare kommer att kunna jämföra olika bolag, men också ta del av andra resurser som i slutändan förhoppningsvis leder till att de dels har ett fullgott skydd men också till ett så bra pris som möjligt. Genom att bygga den här tjänsten för våra besökare tar vi ett stort kliv mot vår vision.” avslutar Sara Nilsson.

Web: www.konsumentservice.se
Mail: konsumentservice@konsumentservice.se

04a17839ca2a50a26b9820436795a5eb

DOG NEWS Sveriges största hundbloggDet här inlägget postades i Nyheter. Bokmärk permalänken.

1 svar på Rätt försäkring för hunden med hjälp av Konsumentservice

  1. heffaklumpens skriver:

    Lite dåligt uppdaterat då Folksam numera har 25% rörlig självrisk

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.